الشرح مدعوم بالصور والفيديوهات لتسهيل الشرح
نتمنى ان تنال اعجابكم وبالهنا والشفاء
الطريقة الاولى شرح نصى فقط
الكمية تكفي:5 أشخاص
وقت التحضير:10 دقائق
وقت الطهي:10 دقائق
المقادير:
2 كيلو لبن حليب
2 معلقة كبيرة نشا عادية مش مليانة قوي
3 معالق ارز
فانيلا
2 معلقة قشطة بلدي
السكر حسب الرغبة
التحضير:الرز لازم ننقعه بس انا عدلت الفكرة شوية بمعني اني غسلت الرز ونقعته في اللبن
نفس ال2 كيلو اللي هشتغل بيهم غسلت الرز ونقعته في اللبن ودخلتهم التلاجة ساعة او اكتر
وكمان هناخد نصف كوب من نفس اللبن وندوب فيه معلقتين النشا
الطبخ:
وبعد ما نقعت الرز في اللبن وضعته علي النار يغلي غلوة واحدة
وبعدها نغطيه ونسيبه علي اصغر عين ونوطيها لمده ساعة
وطبعا ممنوع نقفل الغطا عشان اللبن هيفور وعشان كده انا
وضعت معلقة وعليها الغطا وكده اللبن مش هيفور
وطبعا انا اخدت 1/2 كوب لبن من نفس الكمية ودوبت فيه النشا
و هنا ضيفت النشا علي الرز مع التقليب بمضرب بسرعة
ثم نضيف السكرعلي حسب الرغبة
ثم نضيف الفانيليا ونغطيهم يغلوا لمدة 5 دقايق علي اصغر عين ونار منخفضة
وبعد ما نقفل النار نضيف القشطة ونقلب
ويصب في اطباق ونتركه يبرد ثم يجمل بالمكسرات او حسب الرغبةوعلي فكرة لما بيقعد او يبات في التلاجة طعمه رااااااائع
الطريقة الثانية شرح فيديو لطريقة عمل الارز باللبن
الطريقة الثالثة للامورة اللى معجبهاش الطريقتين الاولى والتانية(البنات اللى بتدلع) شرح مصور لطريقة عمل الارز باللبن
نتابع الصور يا بنات
يغسل الأرز و يوضع على النار في كمية الماء حتى الغليان ... ثم تهدأ النار و يوارب الغطاء
مع ملاحظتها من آن لآخر و التقليب حتى لا يلتسق الأرز في القاع
بعد ان ينضج الأرز نلاحظ أنه تشرب كل كمية الماء و نضج تماماو أصبح شكله
كما في الصورة التالية
نضع اللبن و السكر مع الاستمرار في التقليب حتي يبدأ في الغليان مرة اخرى بعد لإضافة اللبن
بعد حوالي خمس دقائق نضيف القشدة و الفانيليا و نقلب جيدا و نطفئ النار
يوزع في أطباق و هو ساخن
هذه اكمية تكفي أربع أطباق متوسطة أو خمسة صغيرة
هذه هي ابسط و أسرع طرق إعداد الأرز باللبن
يمكن تجميل الأطباق برش قليل من القرفة و جوز الهند أو المكسرات حسب الرغبة
او يمكن عمل تزيين مع النكهة الخيطرة والطعم الاصلي مع صوص الكراميل
يا سلام عالروعة
نحطه في التلاجة 15 دقيقة
وبعدين نفتح التلاجة ونجهز الملعقة ونبدء بسم الله
ان شاء الله تكون عجبتكم
وبالهنا والشفاء مع تحياتى احمد البراوى مدير مدونة مطبخ الامل
0 التعليقات:
إرسال تعليق